Wp Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing

Resim
Wp Automatic ve Pinterest Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing Herkese Merhaba, Pinterest güncelleme yaptı sanırım. Şuan sistem çalışmıyor. Konuyu okuyanları bilgilendirmek istedim. İlgili kişilerle görüştüm Çözüm bulamadık. Konuyu Silmiyorum belki birisi çözüm üretebilir. Bilginize Bugün sizlere pin to pin sisteminden aşina olduğunuz Themeforest'taki Wordpress Automatic ve Pinterest Automatic ile Pinterest üzerinden nasıl affiliate marketing yapılır onu anlatacağım.  Affiliate Marketing'e aşina olmayan varsa Affiliate Marketing Rehberini inceleyebilir. Affiliate yapılabilecek platformlara bakabilir ve kendine uygun alanı seçebilir. Bu yazı Pinterest üzerine olacak ve Admitad Satış Ortaklığı programı üzerinden anlatacağım. Aslında mantığı aynı olduğu için tüm affiliate programları için uygulayabileceksiniz.  Admitad kullanımı için hem youtube'daki kendi tanıtım videolarını izleyebilir hem de benim yazdığım görsel içerikli yazıları okuyabil

Similar Web Chrome Extension Rakip ile Analiz Yapma

Similar Web Chrome Extension ile Analiz Yapma


Sadece Affilaite Marketing değil digital pazarlama sektöründeyseniz rakiplerinizi analiz etmeniz gerekiyor. Moz, Semrush, Alexa gibi Google SEO araçlarıyla analize başlamadan önce Similar Web'ten bahsetmek istiyorum. 

Similar Web ücretsiz sürümü ile bir internet sitesinin görsellerdeki bilgilerine ulaşabiliyoruz. Bu örnekteki site https://businessinsider.com. Görseldeki gibi Global sıralaması, Ülke sıralaması, ve Kategori sırasında kaçıncı olduğu gözüküyor.



Trafik Analizinde aylık aldığı trafik. Ziyaretçilerin sitede durma süresi. Kişi başı sayfa ziyaret sayısı. Bir sayfa ziyaret ettikten sonra çıkış yapan ziyaretçilerin istatistiklerini görebiliyoruz.


Hangi ülkelerden trafik çektiğini görebiliyoruz. Yüzdesel olarak dağılım olarak inceleyebiliyoruz. Ücretsiz sürümde ilk 5 adet ülkeyi gösteriyor. Daha fazla görebilmek için pro sürüme geçmek gerekiyor ki buna gerekte yok :)

Trafik kaynağı kısmı bizim için önemli. Çünkü rakibimizin hangi yolla websitesine trafik çektiğini göz ardı edemeyiz. Örnekteki sitede trafiğinin bir çoğunun arama motorlarından geldiğini görebiliyorsunuz. Sizde SimilarWeb.com'a giderek yada Eklentisini tarayıcınıza kurarak istediğiniz sitenin analizlerini görebilirsiniz.



Gördüğünüz üzere BusinessInsider'ın en çok yönlendirdiği site amazon, en alttaki shareasale'de yine affiliate marketing programı. Bu kısımdan rakibinizin en çok trafik aldığı siteleri analiz ederek siz de o platformlarda kendi sitenizi yada sosyal medya hesaplarınızın yer alması için çaba sarf edebilirsiniz.



Similar Web arama kısmında Organik ve ücretli trafiği görebiliyorsunuz. BusinessInsider hiç ücretli reklam vermemiş. Tüm içerikleri organik gözüküyor. En çok trafik aldığı 5 kelimeyi yine ücretsiz sürüm ile görebiliyoruz.


Sosyal Medya istatistiklerine bakarsanız daha önce bahsettiğim siteleri görebilirsiniz. Facebook, Twitter belki yabancı gelmeyebilir ancak quora, reddit gibi sosyal medya araçlarının ne kadar önemli olduğunu bu site örneğinden görebilirsiniz.




Bu istatistikler dışında 

Görsel Reklam
Bağlantılı diğer siteleri
Hedef Kitle Eğilimleri
Benzer ve Rakip Siteler
Mobil Uygulama

gibi istatistiklere ulaşabilirsiniz. Bu örnekteki businessinsider uç bir örnek olsa da belirleyeceğiniz niche'le alakalı siteleri inceleyebilir ve anahtar kelime planlamaları yapabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi Platformda Affiliate Marketing Yapılabilir ?

Wp Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing

Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı Nedir ? )