Wp Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing

Wp Automatic ve Pinterest Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing



Herkese Merhaba,

Pinterest güncelleme yaptı sanırım. Şuan sistem çalışmıyor. Konuyu okuyanları bilgilendirmek istedim. İlgili kişilerle görüştüm Çözüm bulamadık. Konuyu Silmiyorum belki birisi çözüm üretebilir. Bilginize

Bugün sizlere pin to pin sisteminden aşina olduğunuz Themeforest'taki Wordpress Automatic ve Pinterest Automatic ile Pinterest üzerinden nasıl affiliate marketing yapılır onu anlatacağım. 

Affiliate Marketing'e aşina olmayan varsa Affiliate Marketing Rehberini inceleyebilir. Affiliate yapılabilecek platformlara bakabilir ve kendine uygun alanı seçebilir. Bu yazı Pinterest üzerine olacak ve Admitad Satış Ortaklığı programı üzerinden anlatacağım. Aslında mantığı aynı olduğu için tüm affiliate programları için uygulayabileceksiniz. 

Admitad kullanımı için hem youtube'daki kendi tanıtım videolarını izleyebilir hem de benim yazdığım görsel içerikli yazıları okuyabilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse. Satış ortaklığı veren bir e ticaret sitesinin içeriklerini kendi websitemize çekiyoruz. Sitemize çekilen içerikleri Pinterest hesabımıza aktarıyoruz. Buraya kadar pintopin gibi ama farkı şu: Pinterest hesabına aktarılan link bizim sitemize yönlendirilmeyecek. Direkt olarak satış ortaklığı yaptığımız sitenin sayfasına yönlendirilecek ve satış olursa komisyon geliri elde edeceğiz. Hiç bişey anlamadıysanız yazıyı okumaya devam edin :)

1. Adım Wordpress Automatic Ayarları

Tema ve gerekli eklentilerin hepsinin wordpress üzerinden kurulu olduğunu varsayarsak ilk olarak Wp Automatic ayarlarını yapmamız gerekiyor. İlk olarak kampanya ayarlarını yapmamız gerekiyor. Zaten bunu pin to pin yapanlar bilir ama örnek olması açısından gösteriyorum.

Campaign Ayarları

Kampanya ayarlarını Admitad üzerindeki Shein programı üzerinden yapıyorum. Bunun gibi 1705 adet program bulunuyor. Niş'inize göre e ticaret firması seçebilirsiniz.

Post Ayarları

Kampanya ayarlarını yaptıktan sonra, Pinterest hesabımıza çekilen fotoğrafın direk olarak Affiliate linkini koyduğumuz ürüne gitmesi için post type ayarlarını yapmamız gerekiyor. Custom Field alanına fotoğrafta gördüğünüz gibi Field Name: pin_link  value: [pin_link] değerlerini giriyoruz. Şuan için anlamsız gelebilir ama okumaya devam edin güzel şeyler olacak :)

Wordpress üzerinden diğer standart ayarları kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Kategori seçimi vs gibi.

2. Adım Pinterest Automatic Ayarları

Wordpress Automatic ayarlarından sonra Pinterest Automatic ayarları kısmına giriş yapıyoruz. Ayarlar kısmında Advanced Settings kısmında görseldeki Pin link points to? kısmına geliyoruz.


Link from a custom field seçeneğine tıklıyoruz ve az önce wp automatic üzerinde ayarladığımız " pin_link" değerini buraya yazıyoruz. Append parameters to the pin link kısmında utm ile başlayan link bizim referans kodumuzu içeren link. Her pin içine bu kodu otomatik olarak eklemiş olduk. Peki bu utm source kısmını nereden alacağız ?

Admitad Chrome Extension ile Affiliate Linki Alma


Admitad burada devreye giriyor. Shein sitesine gidiyorum ve Admitad Chrome Extension ile referanslı linkimi alıyorum. Admitad Chrome extension kurulumu tekrar burada anlatmayacağım. Zaten çok basit bir uygulama direk olarak bu linkten kurulum yapabilirsiniz. Tabi öncelikle Admitad Sitesine kayıt olmanız gerekiyor.

Kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra Shein Sitesine gidiyorum ve Chrome Extension butonuna tıklıyorum. 


Affiliate linkimizi oluşturduktan sonra kopyalıyoruz https://fas.st/1SQCn7
Bu linki tarayıcımıza yapıştırıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Enter'a basıktan sonra link kısmı şu şekilde oluyor.


Bu alanda baştaki kısmı es geçip utm source olan kısmı kopyalıyoruz.

Almamız gereken kısım : utm_source=admitad.com&utm_medium=affiliate&admitad_uid=c84913614f9cdd2be8f9687bb8845614&affiliateID=799772&url_from=admitad.com&tagtag_uid=c84913614f9cdd2be8f9687bb8845614

Kodu yukarıda bahsettiğim Append parameters to the pin link kısmına  yapıştırıyoruz.

Aldığımız bu utm kodu pinlere eklenerek bizim referans kodumuzla Shein sitesine gidicek. Aynı şekilde amazon gibi satış ortaklığı programlarında da kullanılabilir.

Daha bitmedi....

Şimdi her üründe link değişeceği için bunu sisteme belirtmemiz lazım. Pinterest Automatic'te yukarıdaki ayarı yaptıktan sonra biraz aşağı doğru kaydırın ve Search and replace texts at pin link kısmına gelin.



Bu bölüme görseldeki gibi " \?.*| " değerlerini yapıştırın. Bu dediğim Pintereste çekilen her fotoğrafın ilgili ürüne direkt olarak gitmesini sağlayan kısım. 

Örnek Wordpress Post'u ve Pinterest Pin'i

Şuan çalışan sitemi inceleyebilirsiniz. 

Yazıyı yazarken Wp-Automatic'in en son çektiği post linki: https://macfashion.online/zipper-back-bustier-lace-cami-top-shein/  ( Post içindeki görsele tıklarsanız direkt Shein sitesine gider. Bizim amacımız siteyi paravan olarak kullanıp Pinterest üzerinden direk trafik yollamak. Aşağıdaki pin linkine tıklarsanız daha iyi anlayacaksınız. )

Post'un benim Pinterest hesabımdaki linki: https://tr.pinterest.com/pin/766597167805507014/

Pin'e tıklayın ve link yapısını inceleyin


Sonuç

Affiliate Marketing işine yeni başlayacak varsa lütfen ilk kısımda paylaştığım yazıları okusunlar. Çok vaktim olmamasına rağmen faydalanan olsun diye bu içeriği hazırladım. Aklınıza takılan yerleri sorabilirsiniz. Bir teşekkür edip, ilgili olan arkadaşlarınızla paylaşırsanız sevinirim. 

Bu sistemi kurana kadar çok araştırdım ve çok emek verdim. Lütfen kopyalama yapmayın.

Yorumlar

  1. http://bayinsta.blogspot.com/2017/09/instagram-kesfete-nasl-dusulur.html

    YanıtlaSil
  2. Takipçi mi satın almak istiyorsun? Tıkla, takipçi satın al: takipçi satın al

    Diğer alternatifler:

    Alternatif 1: ucuz takipçi

    Alternatif 2: instagram izlenme satın al

    Alternatif 3: tiktok takipçi satın al

    Alternatif 4: tiktok izlenme

    Alternatif 5: instagram beğeni satın al

    Alternatif 6: youtube abone satın al

    Alternatif 7: youtube izlenme satın al

    Alternatif 8: tiktok izlenme satın al

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi Platformda Affiliate Marketing Yapılabilir ?

Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı Nedir ? )