Wp Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing

Resim
Wp Automatic ve Pinterest Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing Herkese Merhaba, Pinterest güncelleme yaptı sanırım. Şuan sistem çalışmıyor. Konuyu okuyanları bilgilendirmek istedim. İlgili kişilerle görüştüm Çözüm bulamadık. Konuyu Silmiyorum belki birisi çözüm üretebilir. Bilginize Bugün sizlere pin to pin sisteminden aşina olduğunuz Themeforest'taki Wordpress Automatic ve Pinterest Automatic ile Pinterest üzerinden nasıl affiliate marketing yapılır onu anlatacağım.  Affiliate Marketing'e aşina olmayan varsa Affiliate Marketing Rehberini inceleyebilir. Affiliate yapılabilecek platformlara bakabilir ve kendine uygun alanı seçebilir. Bu yazı Pinterest üzerine olacak ve Admitad Satış Ortaklığı programı üzerinden anlatacağım. Aslında mantığı aynı olduğu için tüm affiliate programları için uygulayabileceksiniz.  Admitad kullanımı için hem youtube'daki kendi tanıtım videolarını izleyebilir hem de benim yazdığım görsel içerikli yazıları okuyabil

Keywords Everywhere ile Anahtar Kelime Bulma

Keywords Everywhere Chrome Extension Kullanımı


Keywords Everywhere google üzerinden veri çeken bir anahtar kelime analiz eklentisidir. Keywords Everywhere ekentisi ile google'da arattığınız bir kelimenin bir önceki ay istatistiklerini görebilirsiniz.

Bir içerik hazırlarken en önemli faktörlerden biri o anahtar kelimenin aylık aratılma sayısıdır. Dönemsel iniş çıkışları olsa da bir çok anahtar kelimenin belli bir aranma hacmi vardır. Bu eklentiyle, oluşturacağınız içeriğin kitlesel boyutunu ölçebilir. Rekabet oranını görebilir. Rakipleri analiz edebilir ve içeriğinizi ona göre hazırlayabilirsiniz.

Daha önce yazdığım similar web ile bu eklentiyi birlikte kullanarak programlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

İlk önce eklenti sayfasına girerek eklentiyi google tarayıcımıza yüklüyoruz. Eklentiyi yüklerken sizden bir e-mail adresi isteyecek. Bu mail adresine eklentiyi kullanabilmeniz için bir api key gönderilecek. Eklentini çalışabilmesi için Api Keyi şu şekilde eklenti ayarlarından gireceğiz.



Settings butonuna tıkladıktan sonra mail adresimize gelen api key'i giriyoruz. Daha sonra validate butonuna tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra eklentimiz çalışmaya başlıyor.



Eklentiyi kullanmaya başlayabiliriz. Google'da içerik üretmek istediğim bir anahtar kelimeyi aratıyorum ve karşıma çıkan ekran şu şekilde:


En iyi kahve makinesi diye arattığımda görselde gördüğünüz gibi 

En üstte aylık aratılma hacmi : 1900
CPC yani tıklama başı maliyet 0,13 dolar. Bu google ads kullanıyorsanız dikkate alacağınız tıklama başı reklam maliyeti.

Related Keyword yani arattığınız anahtar kelimeyle alakalı kelimeler ve tıklama başı maliyetleri. İçerik üretirken rekabeti düşük daha uzun anahtar kelime fikri edinmek için güzel bir bölüm. 

People Also Search For kısmı bu kelimeyi aratanların, arattıkları diğer anahtar kelimeler. Yani içeriğinizde buradaki kelimeleri de kullanıp bu kitleye ulaşabilirsiniz. Bu konular daha çok arama motoru optimizasyonu SEO konuları olsa da. Niche seçerken dikkate alabileceğiniz veriler olabilir.

Eklenti aynı zamanda verileri csv olarak dışarı aktarıp excel üzerinde analiz yapmanıza da olanak sağlıyor. Belli bir anahtar kelimeye ait verileri toplayıp analiz yapmak istiyorsanı bu yöntemi de kullanabilirsiniz.

Soldaki AD yazan kısım daha önce bahsettiğim Admitad Satış Ortaklığı platformunun işareti. Bu işaret admitadın delonghi.com ile çalıştığını ve admitad chrome eklentisini bu sayfada kullanabileceğimi ifade ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hangi Platformda Affiliate Marketing Yapılabilir ?

Wp Automatic ile Pinterest Affiliate Marketing

Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı Nedir ? )